Fortsättning"/>

Pressbilder IKEA katalogen våren 2019

Inred för god sömn och välmående. I dag släpps vårens IKEA-katalog – fylld av kunskap, idéer och inspiration från fem olika hem med fokus på sovrum, förvaring och badrum för ett bättre liv hemma. Här finns smarta lösningar på liten yta, drömsängar för personlig komfort och badrum som skapar flow i morgonrusningen.

Sömn och återhämtning är livsviktigt för att vi människor ska må bra och hålla oss friska, men behoven för en god natts sömn är mycket individuella. En undersökning som Sifo utfört på uppdrag av IKEA visar att svenska folket i genomsnitt sover 7 timmar per natt, men att kvinnor, särskilt i de yngre åldersgrupperna, har svårare att somna. Män, speciellt i åldrarna 60-79 år, somnar däremot oftast utan problem.

– IKEA-katalogen uppmuntrar till att skapa en plats där du kan återhämta dig och som ger dig energi i vardagen. Sovrummet, tätt följt av badrummet, är det utrymme vi vet att svenskarna rankar högst när det gäller att skapa sig en lugn och privat plats hemma. Ändå prioriteras dessa rum ofta bort hemma, vi vill inspirera till att ge dem mer kärlek, säger Tina Björeman, presskontakt på IKEA Sverige.

När inget annat fungerar – ring sovlinjen 020-30 40 70
För de yngre (18-29 år) är det vanligast att lyssna på något om man inte kan somna. Därför lanserar IKEA Sovlinjen – en gratistjänst dit sömnlösa kan ringa för att testa olika metoder.

– När alla förutsättningar finns för en god natts sömn, och man ändå inte kan somna, finns IKEAs sovlinje. Här har vi samlat de senaste sömnhjälpstrenderna och beprövade metoder som guidad avslappning och nonsensprat. Och om inget annat hjälper kan man lyssna till IKEA-katalogen som godnattsaga, säger Tina Björeman.

Priser, nyheter och produktinformation, se pressmaterial
Läs hela pressmeddelandet: IKEA katalogen våren 2019
Till pressmeddelandet: sovlinjen

Kontakt: Tina Björeman, 0733-47 11 70, press.sto@ikea.com
Byline: ”Foto: IKEA” #IKEA #IKEAkatalogen2019


Omslagsbilder

Miljöbilder
För produktinfo se pressmaterial

Hem 1, plats för tid som är din egen. Besök ett sofistikerat hem som andas lugn med dämpad färgskala och genomtänkt klädförvaring bakom nya HAMNÅS dörrar till PAX garderober. Med sitt vackra reliefmönster och svartblå färg förstärker garderobsdörrarna stilen i sovrummet – precis som en tapet. KONGSFJORD kontinentalsäng är rummets givna mitt. Med överdrag och klädda knappar i sammet, fem komfortzoner och ett extra resårlager ger sängen avlastning och optimal komfort.

 

Hem 2, alltid full fart. Pigga färger och en lekfull atmosfär kännetecknar livet hemma hos familjen med full fart. Sovrummet har en PLATSA garderobslösning med inbyggd sagovrå och en MALM sängstomme med gott om extra förvaring i fyra utdragbara sänglådor. I badrummet är tvättställ med två handfat det givna valet, och när kompisarna inte vill gå hem finns en utdragbar extrasäng under SLÄKT säng i det delade barnrummet.

 

Hem 4, gammalt hus, nytt liv. Den äldre bostaden får ny energi och romantisk charm med möbler och inredningsdetaljer i traditionell stil. ELVARLI förvaringsserie passar klädkammaren perfekt – här kan du förlora dig i en välorganiserad värld av skor, kläder och accessoarer. Nya BRYGGJA förvaringsmöbler och nya HEMNES badrumsmöbler erbjuder modrena funktioner i traditionell stil.

 

Hem 5, kul i hemmets alla hörn. Välkommen till singelpappans omsorgsfullt inredda hem där den lille sonen och familjelivet alltid kommer i första hand. I hela deras lilla lägenhet i stan har pappan fixat egna lösningar för lek, lärande och mys – även när budgeten är begränsad. SKÄGGÖRT metervara blir en enkel sänghimmel över KURA säng som bjuder in till både tupplur och lek.  TARVA byrå, IVAR skåp och IVAR hylla med nytt överdrag ger  både karaktär och bra klädförvaring.

 

Produktbilder
För information om nyheter och produkter se pressmaterial

 

 

Senaste inläggen