Ingka-koncernen investerar i amerikanskt företag för framtidens köp av kök

Ingka-koncernen* investerar och förvärvar 49 procent av Traemand, ett USA-baserat företag inom köksservice, med option att köpa resterande aktier. Traemand är redan idag en partner till IKEA i USA och Kanada, med verktyg och lösningar för att skapa framtidens köp av IKEA-kök.

Ingka-koncernen*, den största franchisetagaren verksam inom IKEA-varumärket, ökar nu investeringstakten för att överträffa kundernas behov och förväntningar. Under 2017 investerade Ingka-koncernen i startupen Taskrabbit, för att erbjuda servicetjänster med hjälp av gigekonomi. Nu tas nästa steg med investeringen i Traemand som möjliggör framtidens köp av kök.

– Våra kunder uppskattar våra praktiska kök med 25 års garanti, men deras förväntningar har förändrats de senaste åren. I dag förväntas vi leverera en helhetslösning, från uppmätning och inspiration till installation. Detta är något vi erbjuder redan idag, men med vår investering i Traemand vill vi göra detta på ett ännu bättre sätt än i dag, säger Marcus Baumgartner, global Customer Fulfilment Manager, Ingka-koncernen.

Ett köp av kök innebär många olika steg, från planering till hjälp efter köpet. Treamands system och verktyg förenklar och sammanför dessa steg. Sedan 2005 har IKEA i USA erbjudit kunderna denna lösning, som nyligen också introducerades i Kanada. Investeringen gör det möjligt för Traemand att undersöka möjligheterna att expandera utanför USA och Kanada.

– Under 13 år har vi haft ett väldigt bra partnerskap med IKEA USA. Tillsammans har vi guidat tusentals kunder att göra sina drömkök till verklighet. Denna investering gör det möjligt för oss att utveckla våra verktyg och system för att göra det ännu enklare för IKEAs kunder att få det perfekta köket på plats, säger Bjarne Rasmussen, grundare av Traemand.

Redan idag erbjuder IKEA Sverige kostnadsfri personlig köksplanering i alla sina varuhus och på telefon. Sen lite mer än ett år tillbaka visas och planeras kök i centrala Stockhom i butiken IKEA Kök. IKEA hjälper också till med tjänster som mätservice, förbesiktning och installationsservice genom externa partners.

– Vi har lagt mycket tid och kraft den senaste tiden för att göra det enklare för våra kunder att köpa kök. Genom våra köksexperter och professionella samarbetspartners hjälper vi våra kunder genom hela köksköpet. Det ska bli väldigt spännande att nu utforska hur vi kan skapa framtidens köp av kök, säger Oskar Johansson, ansvarig för köksförsäljningen, IKEA Sverige.

Kontraktet skrevs under den 12 december 2018. Ingka-koncernen äger nu 49 procent av Traemand, som kommer fortsätta att styras av sina majoritetsägare.

För fler frågor, vänligen kontakta Ingka Group Media Relations, 070-99 36 376 or corporate.communications.gl@ikea.com.

Om Traemand
Traemand är ett ledande köksserviceföretag som erbjuder planering, mätning och installation av kök. De har utvecklat system och verktyg som möjliggör en partner som sköter hela köpet av kök samt support online. Traemands affärsmodell är byggd kring IKEAs köksaffär.

Traemand har idag 300 anställda som finns i stater runtom i USA och två provinser i Kanada. Huvudkontoret finns i Denver, Colorado och Montreal, Quebec. För mer information besök Traemand.com.

*Ingka-koncernen äger och driver IKEA-varuhus enligt franchiseavtal med Inter IKEA Systems BV. Ingka-koncernen är världens största heminredningshandlare som driver 367 IKEA-varuhus på 30 marknader. Totalt finns elva franchisetagare världen, med sammanlagt 422 varuhus i över 50 länder. 

Senaste inläggen