IKEA kök på turné genom Sverige

Med köksinspiration och ett gäng köksspecialister från varuhusen beger sig IKEAs framgångsrika cityformat IKEA kök i höst ut på turné i tio städer i Sverige. I två blå mobila containers döljer sig inspiration och möjligheten att ta ett första steg mot sitt drömkök. Bygget av containern är i full gång och den landar i Norrköping under vecka 41 och har öppet för kunder 11-14 oktober. Sedan beger den sig vidare i Sverige.

IKEA ska vara tillgängligt i kundernas vardag och det alltid ska vara enkelt och angenämt att handla heminredning på IKEA oavsett var, när och hur man gör det. Förra året öppnades en köksbutik i centrala Stockholm – en lyckad satsning som nu tas vidare i ett lite annorlunda format men med samma härliga inspiration och kompetens.

– Vi vill vara där människor rör sig i sin vardag. Tanken är att besökarna kan komma förbi på väg till eller från jobbet, på lunchen eller under en tur på sta’n. Genom att ta IKEA Kök-formatet på turné till en gata nära kunden, möter vi våra kunder på ett nytt sätt, och hoppas att möta även dem som inte har växt upp med bollhav och korv på IKEA sedan barnsben, säger Miki Tabakovic, ställföreträdande säljchef på IKEA Sverige.

IKEA kök på turné kommer besökarna att kunna inspireras av IKEAs unika och funktionella kök till bra priser – i stilar för alla smaker – och få ett första möte med en köksspecialist. Efter det första steget kan man välja att fortsätta sin planering i ett varuhus eller genom IKEAs kundtjänst. Utöver det finns sortimentet på IKEA.se tillgängligt för beställning med hemleverans.

– Vi kombinerar nu ännu tydligare och enklare IKEA-sortimentet med olika typer av servicetjänster, där vår heminredningskompetens med rådgivning och planering, upphämtnings- och hemleveransalternativ och inspirerande digitala upplevelser är viktiga delar, säger Miki Tabakovic.

Kökscontainern kommer att finnas på plats i fyra dagar per stad, i sammanlagt tio olika städer där IKEA idag inte har varuhus.

– Vi vet att det är många som går och funderar på nytt kök under hösten. Genom att ta vår kökskompetens på turné till en gata nära kunden, visar vi att IKEA aldrig är långt borta samtidigt som vi gör det lättare för våra kunder att ta första steget mot drömköket, säger Miki Tabakovic.

Fakta IKEA kök på turné – 10 städer på 10 veckor

Vecka 41. Norrköping, Spiralen parkering (korsningen vid Kristinagatan/Nygatan).

Vecka 42. Växjö, Grand Samarkand

Vecka 43. Karlskrona, Stortorget

Vecka 44. Lund, Nova

Vecka 45. Halmstad, Stora Torg

Vecka 46. Göteborg, Heden

Vecka 47. Borås, Knalletorget

Vecka 48. Skövde, Elins Esplanad

Vecka 49. Eskilstuna, Tuna Park

Vecka 50. Södertälje, Stortorget

Öppettider: torsdag- fredag 10-19 lördag- söndag 10-18

  • Inspiration, ett första steg mot ett nytt drömkök och köp av IKEA METOD med hemleverans
  • 2 containers omgjorda till showroom
  • Hela sortimentet på IKEA.se tillgängligt för beställning med hemleverans
  • Inga returer av produkter eller möjlighet att ta med sig produkter direkt

Köksfakta

Från vedspisens intåg till köksstandard till METOD och något för alla stilar

1850 blir vedspisen vanlig.

1855 uppfinns den första gasspisen av företaget Bunsen.

1920 tillverkar EAH den första svenska elspisen.

1922 uppfinner Carl Munters och Baltzar von Platen storsäljaren absorptionskylskåpet.

1930 gör den rostfria bänken sitt intåg.

1950 antas den första svenska köksstandarden efter ett förslag från Byggstandardiseringen (1948). 1968 lanserar IKEA sitt första kök.

1970 fastställs arbetshöjden till 90 cm.

1997 införs Europeiska EN-standarden för kvalitet och hållfasthet i Sverige.

2013 lanserar IKEA METOD.

2017 lanserar IKEA KUNGSBACKA köksfronter av återvunnet trä och PET-flaskor.

Senaste inläggen

Nyheter augusti 2019

IKEA nystartar hösten i regnbågens färger med geometriska former, kontrasterande material och uttrycksfulla mönster. Bland nyheterna finns smarta och genomtänkta inredningslösningar med funktioner för vardagslivets alla nödvändigheter. NIKKEBY är en unik och flexibel möbel med perforerad yta som tar hand … Fortsättning

> Läs mer