IKEA återkallar SLADDA cykel på grund av fallrisk om drivremmen går av

IKEA har blivit informerad och rekommenderad av IKEAs leverantör, en av de största i branschen, att återkalla SLADDA cykel på grund av ett problem med drivremmen. Drivremmen kan plötsligt gå av vilket kan orsaka fallrisk. IKEA har tagit emot elva rapporter om sådana incidenter, med två lättare personskador. Därför återkallar IKEA som säkerhetsåtgärd alla SLADDA cyklar och uppmanar kunderna att sluta använda cykeln.

SLADDA cykel har tilldelats designpriset Red Dot Design Award och har sedan säljstarten i augusti 2016 sålts på 26 marknader.

– Med SLADDA ville vi skapa en hållbar, urban transportlösning och vi är stolta över den. Vi vet också att många kunder uppskattar sin SLADDA cykel. Att behöva återkalla cykeln är jättetråkigt men för oss kommer säkerheten för våra kunder alltid i första hand, säger Daniel Jimenez, Business Area Manager, IKEA of Sweden.

Kunder som har en SLADDA cykel uppmanas att sluta använda den och återlämna den till valfritt IKEA-varuhus för att få tillbaka de pengar man har betalat. Återbetalning fås även för tillbehör som är specifikt designade för SLADDA. Alla kunder ombeds att ta med kvitto eller kontoutdrag för köpet. Ifall varken kvitto eller kontoutdrag finns tillgängligt, ber vi kunderna kontakta oss för en individuell prövning.

IKEA ber om ursäkt för eventuella besvär och vill tacka alla kunder för deras förståelse.

För mer information, se IKEA.se eller kontakta IKEA kundservice på 0775-700 500.

Media hänvisas att kontakta IKEA-koncernen i Sveriges pressjour, 0476-44 07 70.

Senaste inläggen

Höstens IKEA-katalog

Hämta kraft i en säng med komfort perfekt anpassad för dig och upptäck hur en ergonomisk kudde kan förbättra din sömn. Med skräddarsydd förvaring avlastar du sinnet och får mer tid för välgörande återhämtning. Höstens IKEA-katalog inspirerar till en nystart … Fortsättning

> Läs mer