IKEA återkallar GLIVARP utdragbart bord i frostat glas på grund av risk att utdragsskivan lossnar.

IKEA uppmanar alla kunder att sluta använda GLIVARP utdragbart bord i vitt, frostat glas och lämna tillbaka det i valfritt IKEA-varuhus för full återbetalning. Inget kvitto behövs.

Produktsäkerhet är av högsta prioritet hos IKEA och efter rapporter om att utdragsskivan på GLIVARP utdragbart bord i vitt, frostat glas kan ramla av, väljer IKEA att återkalla bordet.

– Vi har fått rapporter från kunder att utdragsskivan kan lossna från skenorna och ramla av. Eftersom våra kunders säkerhet är av högsta prioritet ber vi samtliga kunder att lämna tillbaka bordet, säger Cindy Andersen, affärsområdeschef för kök och matsalsmöbler på IKEA of Sweden.

Återkallelsen gäller enbart GLIVARP bord i frostat glas sålda efter 1 januari 2017. GLIVARP bord i transparent glas har en annan konstruktion och är säker att använda. Samtliga IKEAs produkter genomgår noggranna tester innan de börjar säljas och uppfyller de lagkrav och standarder som finns.

Kunder som har eventuella frågor uppmanas kontakta IKEAs kundservice på 0775-700 500 eller IKEA.se/kontakt. IKEA beklagar de problem som eventuellt kan uppstå.

Frågor från journalister om återkallelsen hänvisas till IKEAs pressjour,  0476-44 07 70.

Senaste inläggen

Höstens IKEA-katalog

Hämta kraft i en säng med komfort perfekt anpassad för dig och upptäck hur en ergonomisk kudde kan förbättra din sömn. Med skräddarsydd förvaring avlastar du sinnet och får mer tid för välgörande återhämtning. Höstens IKEA-katalog inspirerar till en nystart … Fortsättning

> Läs mer