Fortsättning"/>

Inred för harmoni – stylistens bästa tips

Låt ditt hem bli en lugnande oas i en vardag med många intryck. Stylist och inredare Pella Hedeby är expert på att skapa rogivande interiörer. Här är hennes bästa tips från föredraget ”Säng shui – harmonisk inredning” på tillfälliga butiken IKEA SOVRUM.

Tänk långsiktigt! Att inte tröttna på sin inredning är viktigt för harmonin. Låt din plan växa fram över tid – använd ett moodboard som personlig stilkompass där du samlar färgprover, material och inspirationsbilder.

Skala av och rensa ut. Det är enkelt, ju färre saker du omger dig med desto lättare är det att hålla ordning. Gruppera dina vardagsobjekt till vackra blickfång istället för att addera dekorationsobjekt. Det enkla är ofta det vackra, lyft fram dina favoritsaker och låt sinnet vila från överflödiga intryck.

Inred ton-i-ton (stylistens bästa tips). Välj en färgskala som du håller dig till så blir intrycket mer harmoniskt per automatik – även om du stundtals har det lite rörigt hemma. Pella refererar själv till sina lite röriga, men färgkoordinerade klädhögar som ibland uppstår.

Helt naturligt. Naturliga material adderar struktur, textur och värme. De åldras med värdig patina och blir vackrare ju mer de används. Förnyelsebara naturmaterial som kork, bambu, sjögräs och lin är dessutom bra val för människa och miljö. Addera väggfärg med textur (exmpelvis kalkfärg) för att understryka det naturliga intrycket.

Förvaring är färg och form. Genomtänkt förvaring är en viktig del för att få vardagen att flyta, men den är också viktig för helhet och rumskänsla. Tänk kreativt: välj färger, detaljer och lösningar som förstärker rummets karaktär. Mixa dold förvaring med öppna hyllor och kroklister som du har nära till hands. Plagg och vardagsdetaljer som får hänga framme skapar personliga blickfång och en avslappnad atmosfär.

Kommande inredningsföreläsningar:
– Förvaringsexeprten tipsar, IKEA förvaringsexpert
– Styr upp garderoben, Paulina Draganja, författare
– Mysbelys hemma, IKEA förvaringsexpert

Se schemat:  ikea.se/sovgott
Adress: IKEA SOVRUM, Regeringsgatan 61, Stockholm

Kontakt och produktinfo: press.sto@ikea.com
Byline: Foto: ”IKEA Livet hemma”

 

Bilderna är hämtade från Pella Hedebys föredrag ”Säng Shui – harmonisk inredning” och ursprungligen producerade för inspirationsbloggen IKEA.se/Livethemma och IKEA katalogen 2019.

Senaste inläggen

Nyheter augusti 2019

IKEA nystartar hösten i regnbågens färger med geometriska former, kontrasterande material och uttrycksfulla mönster. Bland nyheterna finns smarta och genomtänkta inredningslösningar med funktioner för vardagslivets alla nödvändigheter. NIKKEBY är en unik och flexibel möbel med perforerad yta som tar hand … Fortsättning

> Läs mer