Fram till jul ska 3 miljoner hushåll i Sverige ha julgran

Varje år uppskattas tre miljoner hushåll i Sverige skaffa julgran till jul. Dock är det inte alla som köper sin gran. En okänd mängd granar hamnar varje år i de svenska stugorna efter att man huggit sin egen gran i skogen, utan att betala för den*. Men nu slipper svenskarna bege sig till skogen för ett billigt alternativ, och dessutom få hög kvalitet på köpet.

Idag, fredagen den 7 december, går startskottet för IKEAs julgransförsäljning. Julgranarna, som är av sorten Kungsgran, kommer att säljas på 16 av 20 IKEA-varuhus i Sverige, med Umeå, Kållered, Gävle och Malmö som undantag.

– Det är andra året i rad som IKEA säljer julgranar. På IKEA vill vi sälja julgranar med hög kvalitet och till ett lågt pris. Detta är möjligt för oss eftersom vi köper in så stora volymer, säger Bojan Stupar, säljchef på IKEA Sverige.

Nytt för i år är att kunderna kommer att kunna handla sin julgran direkt med mobilen.

– Vi har tagit fram en mobil kassalösning åt IKEA, redo att användas ute på parkeringsplatsen där julgranarna säljs. Uppdraget vi fick från IKEA var att det skulle vara enkelt för kunderna att handla, och det är jag väldigt trygg med att vi har kunnat leverera, säger Mathias Plank, vd på KACHING.

Kungsgranarna finns i två prisalternativ:
149 kronor för 140+ cm
249 kronor för 170+ cm

Som IKEA FAMILY-medlem får kunderna dessutom ett presentkort på 100 kronor som kan användas under perioden 2/1 – 28/2 2019.

Låt din gran må bra hela julen
För att granen ska stå grön och grann i stugan hela julen bör man vattna den rikligt och regelbundet. Tänk också på att inte placera granen nära en värmekälla. När det sedan är dags att slänga ut julgranen, tänk på att återvinna den smart!

*) Enligt webbportalen Skogssverige som sammanställer information från branschen

Senaste inläggen

Höstens IKEA-katalog

Hämta kraft i en säng med komfort perfekt anpassad för dig och upptäck hur en ergonomisk kudde kan förbättra din sömn. Med skräddarsydd förvaring avlastar du sinnet och får mer tid för välgörande återhämtning. Höstens IKEA-katalog inspirerar till en nystart … Fortsättning

> Läs mer