Fortsättning"/>

FÖRNYAD på tillfälligt besök – 6 juni 2019

Mode och humor inspirerar i FÖRNYAD – nyheter på tillfälligt besök. Den 6 juni lanserar IKEA lekfulla möbler och accessoarer med referenser till Darcel Disappoints och Colette i Paris.

Darcel Disappoints är en äggformad figur som ivrigt iakttar och illustrerar livet i New York. Hans fräcka (men älskvärda) inställning till staden har gjort honom till en favorit i modevärlden. Nu hyllas Darcel i produkter för IKEA.

– FÖRNYAD är rakt igenom kul. Med ovanliga färger och enkla former förenas min och Colettes värld på ett lekfullt sätt. Det kan vara så enkelt som att mitt öga blir en pall eller en lampa, och mitt huvud en matta, säger Darcel Disappoints.

Konstnären Craig Redman och Sarah Andelman, grundare och kreativ chef för Colette (en ikonisk konceptbutik i Paris, öppen 1997-2017) är formgivarna bakom FÖRNYAD. Designsamarbetet inkluderar helt nya produkter och uppdaterade IKEA klassiker med färgglada mönster. IKEA kassen och KLIPPAN soffa är två av dem.

– IKEA kassen är en ikonisk produkt och det är roligt att få sätta mitt perspektiv på den. Med det här snygga mönstret fungerar kassen lika bra som övernattningsväska – eller om du bara vill bära saker genom stan och samtidigt se cool ut, säger Darcel Disappoints.

FÖRNYAD innehåller möbler och inredningsdetaljer, en matta, en arbetslampa med trådlös laddning, mjukdjur, tygmärken och skrivbordstillbehör i design som uppmuntrar till kreativa upptåg.

Läs mer i pressmaterialet
Mer info om formgivarna och produkterna finns under bildgallerierna.

Säljstart: 6 juni 2019. Säljs på IKEA varuhusen i Sverige. (Ej Örebro, Linköping, Gävle, Haparanda och online.)
Bildbyline: ”Foto: IKEA” #IKEA #förnyad #ikeaxdarcel #DarcelDisappoints #colette
Kontakt: press.sto@ikea.com

Animationer

Illustrationer

Miljöbilder

Produktbilder

 

OM DESIGNTEAMET

Darcel Disappoints är New York-bo och en tecknad karaktär. Oavsett om han minglar, gallerihoppar eller åker tunnelbana är Darcel en ivrig iakttagare av citylivet. Hans signaturlook är alltid intakt – en äggformad kropp, ett öga och en monokel. Tack vare hans unika inställning till livet och hans söta yttre har han blivit en favorit i modevärlden. Till Darcels blogg.

Sarah Andelman är en av grundarna och kreativ chef för den franska konceptbutiken Colette i Paris (1997–2017). I 20 år erbjöd Colette Parisarna noggrant utvalda produkter – allt från mode och skönhet till konst och mat. Colette blev känt för sina unika designsamarbeten som såldes exklusivt i butiken. Se film.

Craig Redman är konstnär som lever och arbetar i New York. Han är skapare av den tecknade karaktären Darcel Disappoints, och den ena halvan av designstudion Craig & Karl som har samarbetat med många varumärken som Vogue, Nike, Apple, Google och fler. I Craigs arbete ingår allt från typografi och textildesign till redaktionell formgivning – hans uttryck är djärvt, färgstarkt och grafiskt. Läs mer.


DARCEL OM PRODUKTERNA

FÖRNYAD mjukleksak ”Det är jag, men mjuk! Nu kan du gosa med mig, slänga mig på soffan eller låta mina ben dingla från en hylla – jag lovar att jag kommer att vara bra sällskap oavsett.”

FÖRNYAD matta ”Den här mattan är en showstopper, helt klart. Galen, men funktionell. Jag har märkt att den framkallar glädje och det tror jag beror på enkelheten i former och färger. Jag tror att mattan kan fungera i många rum, det beror helt på hur du kombinerar den med din egen känsla för stil.”

FÖRNYAD pedalhink ”Pedalhinken är en klassisk produkt med en ny look. Jag gillar verkligen funktionaliteten – du kan använda den under ditt skrivbord, i köket, varsomhelst. Mönstret är skoj med motiv från min favoritpark i Paris, det påminner mig om hur roligt jag har varje gång jag besöker staden.”

FÖRNYAD hängare ”I designprocessen funderade jag mycket över hur jag skulle få in min egen estetik i människors hem, både på ett roligt och ett diskret sätt. FÖRNYAD hängare är bra exempel på det mer diskreta utförandet – ensamma kommer hängarna att se ut som små konstverk på väggen, men när du hänger något på dem göms de helt och hållet.

Senaste inläggen

Höstens IKEA-katalog

Hämta kraft i en säng med komfort perfekt anpassad för dig och upptäck hur en ergonomisk kudde kan förbättra din sömn. Med skräddarsydd förvaring avlastar du sinnet och får mer tid för välgörande återhämtning. Höstens IKEA-katalog inspirerar till en nystart … Fortsättning

> Läs mer