Fortsättning"/>

DELAKTIG del två – februari 2019

IKEA och Tom Dixon fortsätter sitt prisbelönade samarbete. I februari 2019 lanseras DELAKTIG del två – en flexibel sängstomme där du själv blir delaktig i designen.

Med DELAKTIG utmanar IKEA och Tom Dixon konventioner genom att öppet dela ritningar och uppmuntra till förändring och kreativa tolkningar. Seriens flexibla sittmoduler lanserades första gången i februari 2018 och belönades med designpriset Red Dot Award samma år.

– På IKEA kallade vi DELAKTIG ”en möbelplattform för livet”, medan Tom envist hänvisade till den som en säng, så vi kunde naturligtvis inte stanna upp efter den första lanseringen. Vi beslutade oss för att ta fram del två – en säng designad för förändring och som du kan göra till din egen, säger James Futcher, IKEA Kreativ ledare.

DELAKTIG del två är en tydlig fortsättning på serien och utgår från samma flexibla tankesätt. Sängen baseras på en aluminiumram där valfri madrass, huvudgavel och tillbehör adderas för personlig stil och komfort. Du kan enkelt lägga till eller ta bort funktioner för att passa dig, och ditt sätt att leva – i det här fallet sova.

– Jag är fascinerad av sängen som en slags primär enhet som vi alla behöver. Den är essentiell. Vi spenderar mer tid i sängen än med någon annan möbel hemma, så varför inte få sängen att göra mer, säger Tom Dixon.

DELAKTIG sittmöbler kommer med 10-års garanti för privatpersoner och uppdateras i februari med nya klädslar i tre färger – beige, ljus brunrosa och mellangrå.

Sittmöblerna gör sig också väl på kontor. De tre nya klädslarna är slitstarka och hållbara, och lever upp till kraven på säkerhet, hållbarhet och stabilitet enligt standarden EN 16139 och möter brandskyddskraven enligt standard EN1021-1.

Läs mer: pressmaterial
Säljstart: 1 februari 2019
Embargodatum för publicering: 10 januari 2019

Bildbyline:
”Foto: IKEA” #IKEATomDixon #DELAKTIG
Kontakt: press.sto@ikea.com

Bilder från launch-eventet i Lissabon: DELAKTIG hotel

Miljöbilder – priser och produktinfo, se pressmaterial

 

Produktbilder – produktinfo, se pressmaterial


Senaste inläggen