Fortsättning"/>

IKEA Art Event 2019 – 2 maj

IKEA Art Event 2019 vitaliserar hemmet och blåser nytt liv i mattan som konstobjekt. Energi och djärva uttryck sammanfattar serien där hantverk, mode och modern design möts. De åtta vävda konstverken i begränsad upplaga har premiär den 2 maj på IKEA i Stockholm, Göteborg och Malmö.

IKEA Art Event 2019 förenar inredning och konst med personliga uttryck. Konstnärsduon Chiaozza från USA hämtar inspiration från tidig vår i öknen, och Misaki Kawai från Japan har formgivit en grupp lurviga kattdjur. Craig Green, modeskapare från Storbritannien, illustrerar en parallell verklighet med två grafiska papegojor.

– Med min matta var jag intresserad av att utforska idén om paradiset, och att fly från verkligheten. Jag ville skapa en portal som transporterar oss till någonstans bättre, säger Craig Green.

Mattorna i IKEA Art Event 2019 är tillverkade av naturmaterial, och sju av åtta vävs för hand av skickliga hantverkare med goda arbetsvillkor i Indien. Det gör varje exemplar unikt med levande textur och högkvalitativa mönster och färger.

– På IKEA tycker vi att bra konst hör hemma i hemmen, och med IKEA Art Event vill vi göra den tillgänglig för fler. Det är otroligt roligt att kunna erbjuda unika konstverk som berikar människors liv och hem i många år framöver, säger Tina Björeman, presskontakt IKEA Sverige.

Om IKEA Art Event
IKEA Art Event är en årlig konsthändelse på IKEA med uppdraget att göra bra konst tillgänglig för fler. Årets upplaga är den femte i raden, tidigare år har IKEA Art Event erbjudit glaskonst, teckning, fotokonst och street art.

Bättre arbetsvillkor, bättre mattor
Sju mattor i IKEA Art Event 2019 vävs för hand och en matta är maskinvävd. De handvävda mattorna tillverkas av skickliga hantverkare på IKEAs egna vävcenter i Indien som garanterar bra arbetsvillkor och skäliga löner. Tack vare moderna vävstolar som gör arbetet lättare öppnar IKEAs vävcenter upp jobbmöjligheter även för kvinnor, vilket hjälper dem att komma in på arbetsmarknaden och att få en ekonomisk trygghet. Läs mer på IKEA.se

Konstnärer:
Virgil Abloh, USA, herrdesignchef, Louis Vuitton och grundare av modemärket Off-White.
Chiaozza, USA, konstnärsduo: Adam Frezza och Terri Chiao
Craig Green, Storbritannien, modeskapare
Misaki Kawai, Japan, konstnär
Seulgi Lee, Korea, konstnär
Noah Lyon, USA, konstnär
Filip Pagowski, Polen, konstnär
Supakitch, Frankrike, konstnär

IKEA Kreativ ledare:
Henrik Most

Läs mer: Pressmaterial
Säljstart: 2 maj 2019, begränsad upplaga. Säljs på IKEA Kungens Kurva, Barkarby, Bäckebol, Kållered och Malmö, ej online.

Kontakt: press.sto@ikea.com
Bildbyline: ”Foto: IKEA”, #IKEAArtEvent2019

Instastory, mp4

Miljöbilder

Produktbilder

 

Konstnärsporträtt svartvit

Konstnärsporträtt färg

 

Senaste inläggen

Höstens IKEA-katalog

Hämta kraft i en säng med komfort perfekt anpassad för dig och upptäck hur en ergonomisk kudde kan förbättra din sömn. Med skräddarsydd förvaring avlastar du sinnet och får mer tid för välgörande återhämtning. Höstens IKEA-katalog inspirerar till en nystart … Fortsättning

> Läs mer