Fortsättning"/>

ANNANSTANS – i samarbete med Martin Bergström

Martin Bergströms djärva design hittar nya poetiska uttryck i mötet med sociala entreprenörer från Indien, Thailand och Rumänien. ANNANSTANS är handgjorda föremål där gränserna mellan mode, heminredning, hantverkstraditioner och unika samlarobjekt suddas ut. Föremålen är på tillfälligt besök i varuhusen med premiär den 8 mars.

ANNANSTANS är 20 handgjorda produkter skapade i samarbete mellan IKEA, Martin Bergström och över 1300 skickliga hantverkare från sociala partnerföretag i Indien, Thailand och Rumänien. Partnerskapet mellan IKEA och sociala företag är långsiktigt och bidrar till att förbättra livsvillkoren för människor i utsatta samhällen samtidigt som traditionella hantverksmetoder hålls vid liv. Läs mer om IKEA + sociala entreprenörer.

I ANNANSTANS möter det traditionella hantverket Martin Bergströms samtida design i nya poetiska föremål som textilier, keramik och träfiguriner. Moderna mönstertryck mixas med handbroderade detaljer, små svampar får liv i svarvat trä och korgar i bananfiber har utmanat de skickliga hantverkarna med säregna former. Karin Gustavsson, produktutvecklare på IKEA berättar att ANNANSTANS skulle kännas urban och samtida – ”Jag visste att Martin Bergström skulle stretcha hantverkarnas färdigheter för att skapa en riktigt kreativ samling föremål.”

De enskilda föremålen har aldrig varit tänkta att matcha varandra i traditionell mening. Martin berättar att produkterna fungerar mer som en familj än som kollektion – ”föremålen matchar och dom matchar inte”. ANNANSTANS utmärker sig dels genom starka sociala värden, dels med unik design som genomsyras av stark hantverks- och kvalitetskänsla. Läs mer om samarbetet och produkterna i pressmaterialet.

Säljstart: 8 mars 2019, begränsad upplaga. Säljs på alla IKEA varuhus, ej online.
Bildbyline: ”Foto IKEA”

Högupplösta bilder
Pris- och produktinfo se pressmaterial

 


Senaste inläggen

Nyheter augusti 2019

IKEA nystartar hösten i regnbågens färger med geometriska former, kontrasterande material och uttrycksfulla mönster. Bland nyheterna finns smarta och genomtänkta inredningslösningar med funktioner för vardagslivets alla nödvändigheter. NIKKEBY är en unik och flexibel möbel med perforerad yta som tar hand … Fortsättning

> Läs mer