​IKEA återkallar SÖTSAK SKUMTOPP marshmallowbakelse på grund av otydlig märkning av allergenen mjölk

IKEA återkallar SÖTSAK SKUMTOPP marshmallowbakelse, 180g, på grund av otydlig märkning av allergenen mjölk i innehållsförteckningen. Matsäkerhet är högsta prioritet på IKEA och därför återkallas nu SÖTSAK SKUMTOPP bakelse med bäst före datum mellan 2019-03-12 och 2019-04-18. Kunder som är allergiska mot mjölk, mjölkprotein eller liknande hänvisas till närmsta IKEA-varuhus för full återbetalning. 

Kunder ska alltid känna sig trygga med att matprodukter som säljs och serveras på IKEA är säkra och hälsosamma att äta. Därför återkallar IKEA nu SÖTSAK SKUMTOPP marshmallowbakelse, 180g, på grund av otydlig märkning av allergenen mjölk i innehållsförteckningen.

Produkten innehåller vasslepulver, som kommer från mjölk. Detta gör produkten till en möjlig hälsorisk för den som är allergisk eller intolerant mot mjölk, mjölkprotein eller liknande. Vasslepulver står med i innehållsförteckningen, men det saknas information om att det kommer från mjölk.

Kunder som inte är allergiska eller intoleranta mot mjölk behöver inte oroa sig för att äta bakelsen. Kunder som är allergiska eller intoleranta mot mjölk eller i övrigt känner sig oroliga hänvisas att ta med SÖTSAK SKUMTOPP till närmsta IKEA-varuhus för full återbetalning. Inget kvitto behövs. Vi beklagar de besvär som detta kan orsaka.

Kunder som vill ha mer information kan kontakta IKEA kundservice på 0775 700 500 eller ikea.se/kundservice.

Senaste inläggen

Höstens IKEA-katalog

Hämta kraft i en säng med komfort perfekt anpassad för dig och upptäck hur en ergonomisk kudde kan förbättra din sömn. Med skräddarsydd förvaring avlastar du sinnet och får mer tid för välgörande återhämtning. Höstens IKEA-katalog inspirerar till en nystart … Fortsättning

> Läs mer