Fortsättning"/>

STOCKHOLM 2017

En ny serie möbler och inredningsdetaljer kommer sakta till liv. Varje föremål är en hyllning till att låta saker ta sin tid: att noggrant tänka igenom detaljer med uppmärksamma ögon och att njuta av processen. Kvalitet kan aldrig stressas fram. Naturliga, taktila material och skickligt hantverkskunnande är sådant som tar tid att utveckla och förfina.

STOCKHOLM 2017 är en uppdaterad version av STOCKHOLM serien som lanserades på IKEA första gången 1984. Varje ny utgåva skiljer sig från de tidigare, men de har alla detta gemensamt: modern skandinavisk design av bästa kvalitet – till ett överkomligt pris.

Samma gäller för STOCKHOLM 2017 som består av 47 noggrant utvalda produkter i tidlös design, tillverkade av naturliga och taktila material som rotting, munblåst glas och blond ask. Det svenska ljuset och naturen har varit viktiga inspirationskällor, särskilt i färgskalan som återspeglar kalla hav och brinnande solnedgångar.

”Jag funderade på hur vädret påverkar vattnets uttryck. Jag började måla akvarell i blå nyanser, och försökte hitta rätt färger och hur jag skulle omvandla uttrycket till mönster”, säger formgivaren Hanna Dalrot om sitt arbete med färgsättning och textilier för STOCKHOLM 2017.

Förutom Hanna Dalrot är Nike Karlsson, Gunnel Sahlin, och Ola Wihlborg tre av formgivarna bakom serien. Tillsammans med Viveca Olsson, kreativ ledare på IKEA, har de tagit fram möbler och inredningsdetaljer tänkta att användas och uppskattas varje dag i många år framöver. Läs mer i  STOCKHOLM 2017 pressmaterial. 


Premiär på IKEA för STOCKHOLM 2017 serie: 7 april, 2017
Vid digital publicering hänvisa till: www.ikea.se/stockholm2017

Se filmen om STOCKHOLM 2017 här!

Se filmen: Nike Karlsson, formgivare
Se filmen: Gunnel Sahlin, formgivare
Se filmen: Ola Wihlborg, formgivare
Se filmen: Hanna Dalrot, formgivare


Ladda ner högupplösta pressbilder genom att klicka på respektive bild i galleriet nedan. Vid publicering, digitalt eller för print, hänvisa till www.ikea.se/STOCKHOLM2017 i direkt anslutning till bilden. #IKEA #STOCKHOLM2017

Miljöbilder:

 

Frilagda bilder:

Senaste inläggen

Höstens IKEA-katalog

Hämta kraft i en säng med komfort perfekt anpassad för dig och upptäck hur en ergonomisk kudde kan förbättra din sömn. Med skräddarsydd förvaring avlastar du sinnet och får mer tid för välgörande återhämtning. Höstens IKEA-katalog inspirerar till en nystart … Fortsättning

> Läs mer