SJÄLVSTÄNDIG på tillfälligt besök – oktober

Hur SJÄLVSTÄNDIG är du? Tänk utanför ramarna och inred efter eget huvud. Fyll hemmet med nya idéer, djärva mönster och spännande färger. SJÄLVSTÄNDIG är nyheter som sticker ut och blir precis vad du vill att de ska vara. På tillfälligt besök från oktober 2018.

SJÄLVSTÄNDIG hämtar kraft i DIY-rörelsen, bryter mot konventioner och uppmuntrar till kreativitet. Produkterna har en modig estetisk med en färgskala som präglas av laxrosa, lila, mörkblått och gult.

– Vi dök ner i ämnet kreativitet och började titta på vad det innebär att vara rebellisk och oberoende när det gäller inredning. Vi ville göra det möjligt för människor att modifiera, leka med och bygga vidare på produkterna vi tog fram, säger Maria O’Brian, IKEA kreativ ledare.

Designteamets nyfikenhet resulterade i modulära mattor som kan läggas samman likt ett pussel, byggbara ben i obehandlat trä, en konformad kudde samt bord, stol och pall av perforerad metall som fungerar lika bra inomhus som utomhus. SJÄLVSTÄNDIG vas får sin unika form av hantverkarna som ger den en kläm i slutet av produktionen.

– Jag är så glad att vi lyckades skapa en produkt som ger fabriksarbetarna en röst. Det är de som skapar tillsammans med oss, och nu har de fått sätta en egen prägel på produkterna. Dessutom är varje vas signerad – precis som krukmakare har gjort i generationer, säger Hanna-Kaarina Heikkilä, IKEA designer.

Designteamet bakom SJÄLVSTÄNDIG är följande: Hanna-Kaarina Heikkilä, Charlie Styrbjörn, Iina Vuorivirta, Nicholai Wiig Hansen, Joel Booy och Kate Booy. Maria O’Brian är kreativ ledare.

Läs mer: pressmaterial
Säljstart: 1 oktober 2018, i begränsad upplaga på alla IKEA varuhus i Sverige.
Inte på IKEA.se.
Bildbyline: ”Foto: IKEA” #IKEASJÄLVSTÄNDIG #IKEA #SJÄLVSTÄNDIG
Kontakt: press.sto@ikea.com

Miljöbilder:
Pris och produktinformation, se pressmaterial

Produktbilder:
Produktinformation se pressmaterial


 

Senaste inläggen