SAGOSKATT mjukdjur – 27 oktober 2017

Barns teckningar blir kramgoa mjukdjur. Som en del i vår årliga kampanj för välgörande ändamål ”Lek för alla barns rätt” har IKEA för fjärde året i rad arrangerat en teckningstävling för barn över hela världen. Av de 70 000 fantasifulla bidrag som kom in förra året har nu 10 lyckliga vinnare fått se sina teckningar bli till riktiga mjukdjur. Den tillfälliga kollektionen heter SAGOSKATT och är ett av våra många bidrag för att stödja alla barns rätt till att leka, utvecklas och ha roligt. Precis som världens länder lovade när de skrev på FN:s barnkonvention.

Pengarna från den svenska försäljningen av SAGOSKATT mjukdjur skänks till Rädda Barnens verksamhet High Five som handlar om att alla barn och unga som idrottar ska kunna göra det i en förening som är fri från kränkningar och diskriminering.

Produktutvecklaren på barnens IKEA Bodil Fritjofsson berättar om de tio finalisterna: “De tio vinnande teckningarna är en underbar blandning av fantasidjur. Fantastiska och personliga kompositioner av färg, form och uttryck som triggar igång min egen fantasi.”

Säljstart SAGOSKATT tillfällig kollektion: 27 oktober 2017
Produktinformation: SAGOSKATT pressmaterial
Årets teckningstävling: 27 oktober – 5 november 2017

Mer om kampanjen Lek för alla barns rätt: 27 oktober – 10 december 2017
IKEA Foundation skänker 45 miljoner euro till organisationer runt om i världen som stödjer barns rättigheter till lek och utveckling i några av världens fattigaste områden. De organisationer som IKEA Foundation stöttar globalt inom ramen för Let’s Play for Change (Lek för alla barns rätt) är: Handicap International, Save the Children, Special Olympics, Room to Read, UNICEF och War Child.


Ladda ner högupplösta pressbilder genom att klicka på respektive länk i galleriet nedan. Vid digital publicering vänligen hänvisa till www.ikea.se, för print ange ”Foto: IKEA” som bildbyline i direkt anslutning till bilden och/eller produktinformation med hänvisning till IKEA
. #SAGOSKATT #Lekförallabarnsrätt

Senaste inläggen