Fortsättning"/>

SAGOSKATT – barnteckningar blir kramgoa mjukdjur

IKEA har bjudit in barn över hela världen att teckna sitt drömmjukdjur. Teckningstävlingen arrangeras som en del i vårt långsiktiga uppdrag att främja barns lek. 5 lyckliga vinnare får under hösten se sina teckningar komma till liv som SAGOSKATT mjukdjur. 

Tävlingen arrangerades för femte året i rad och responsen har varit enorm med över 87 000 fantasifulla bidrag. En av vinnarna är Greta 8 år från Sverige: ”Jag gjorde ett monster, en blandning av igelkott och dinosaurie, och målade den grön som också är min favoritfärg. Den äter bara frukt och klättrar i regnskogsträd med sina vassa klor.”

Teckningstävlingen är ett av våra många intiativ för att stödja alla barns rätt att leka, utvecklas och ha roligt. Något världens länder lovade när de skrev på FN:s barnkonvention. Pengarna från den svenska försäljningen av SAGOSKATT mjukdjur används i år bland annat till vårt samarbete med Generation Pep och det gemensamma fokus vi har att uppmuntra barn och unga till mer aktiv lek och rörelse i vardagen. Läs mer om Generation Pep.

Säljstart SAGOSKATT: På tillfälligt besök från 26 oktober 2018
Årets teckningstävling: 27 oktober – 4 november 2018

 

Vinnarnas motiveringar

Monster: ”Jag ville måla något häftigt, så jag ritade ett monster. Hans namn är Monster och på dagarna skojar, retas och skämtar han hela tiden.” Ritad av Runar, 8 år, från Island.”

Enhörning: ”Jag målade en rosa enhörning som heter Rosa Enhörning och som älskar att flyga i himlen. Hoppas att andra barn i världen kan leka med mitt mjukdjur tillsammans med mig.” Ritad av Peixin, 5 år från Kina.”

Säl: ”Min säl heter Unda och är jättesnäll. Hon kan göra många roliga trick som att slå med en fisk på sin nos. Fiskar är hennes bästa vänner och hon har alltid en i fickan.” Ritad av Nalaia, 8 år, från Polen.”

Haj: ”Jag målade en liten haj eftersom jag älskar att simma och vill simma tillsammans med den lilla hajen. På dagarna tror jag att han reser runt i havet.” Ritad av Jimin, 8 år från Sydkorea.”

Igelkottsdinosaurie: ”Jag gjorde en mix av monster, igelkott och dinosaurie som jag målade grön, min favoritfärg. Den äter bara frukt och klättrar i regnskogens träd med sina vassa klor.” Ritad av Greta, 8 år, från Sverige.”

Högupplösta bilder
Bildbyline: Foto: IKEA #SAGOSKATT #teckningstävling

 

Senaste inläggen

Höstens IKEA-katalog

Hämta kraft i en säng med komfort perfekt anpassad för dig och upptäck hur en ergonomisk kudde kan förbättra din sömn. Med skräddarsydd förvaring avlastar du sinnet och får mer tid för välgörande återhämtning. Höstens IKEA-katalog inspirerar till en nystart … Fortsättning

> Läs mer