OMTÄNKSAM sortiment, 17 november 2017

Den 17 november lanserar IKEA det första steget i satsningen på ett helt nytt sortiment. OMTÄNKSAM är stilrena produkter designade med hjälp av ergonomer, sjukgymnaster och forskare inom vården – utan estetiska kompromisser, för ett enklare och bättre liv hemma.

Det finns stunder i livet när vi alla behöver lite extra stöd och bekvämlighet i vardagen. Det kan vara en stol med svankstöd för den som är gravid, porslin som inte glider när barnen är små eller greppvänliga bestick när handen darrar.

– Vi har tittat på livets många faser och behoven som kan uppstå när våra fysiska omständigheter förändras. Oavsett om det är tillfälligt eller permanent, vid någon tid i livet kommer vi alla att behöva lite extra stöd i vardagen, säger AnnaKlara Stenberg Gleisner, designer med fokus på ergonomi.

I nya OMTÄNKSAM sortiment ingår extra tåligt porslin med antiglid-yta på undersidan, greppvänliga bestick och en bekväm fåtölj som är lätt att resa sig ur. Även stödjande kuddar, tabletter med antiglid-yta och en greppduk för envisa burklock hör till sortimentet.

– Bestick är lika personliga som dina händer. Vi använder dem varje dag, men har olika krav på deras funktion. När jag skapade OMTÄNKSAM bestick fokuserade jag på god brukskvalitet för alla. Jag valde ett mjukt, varmt material och la till små urgröpningar i formen för att ge dina fingrar stöd och göra handtaget extra greppvänligt, säger Ehlén Johansson, designer.

Lanseringen av OMTÄNKSAM sortiment i november är bara det första steget. Fler produkter kommer längre fram.

Läs mer, produktinfo och priser: OMTÄNKSAM pressmaterial
Säljstart: 17 november, 2017
Kontakt: press.sto@ikea.com. Tina Björeman: 0733-47 11 70
Vid digital publicering vänligen hänvisa till: www.ikea.se/OMTANKSAM

Ladda ner högupplösta pressbilder genom att klicka på respektive bild i gallerierna nedan. Fotobyline print: ”Foto: IKEA” Fotobyline digitalt: www.ikea.se/OMTANKSAM #OMTÄNKSAM #IKEA 

Miljöbilder:
Se produktinfo och priser i pressmaterialet

Frilagda produktbilder:
Se produktinfo och priser i pressmaterialet

Senaste inläggen