OMEDELBAR av Bea Åkerlund 9 mars 2018

Den 9 mars 2018 lanseras en ny typ av energi på IKEA, OMEDELBAR kollektion av världskända stylisten och modeaktivisten Bea Åkerlund. Med läppformade kuddar, hattvaser och 3D-printade händer innehåller OMEDELBAR allt för att krydda hemmet med glamour, lekfullhet och en stor dos av ”var sann mot dig själv”. Som en röd tråd löper Beas personliga livsmotto: B WHO YOU ARE.

– Jag har haft en tydlig vision för den här kollektionen, från början till slut. Jag hoppas den kan inspirera människor att tänka utanför boxen, få dem att våga ta risker, ha kul och köpa något de aldrig förväntat sig kunna hitta på IKEA. Enkelt uttryckt – få människor att leva lite, säger Bea Åkerlund.

OMEDELBAR kollektion består av 35 inredningsdetaljer och möbler med mod och mode som gemensam nämnare. En nyckelingrediens i formspråket har varit att leka med mått och storlekar, en annan att bryta konventioner. Kollektionen har tagits fram i nära samarbete med Karin Gustavsson, kreativ ledare på IKEA of Sweden.

– Jag älskar den här kollektionen! Den är superunik och lite edgy – väldigt oväntat för att komma från IKEA. Bea ser allt från ett annat perspektiv, hon är en verklig konstnär i alla avseenden, alltid full av kreativ energi och idéer, säger Karin Gustavsson.

Bea Åkerlund beskriver sig själv som en modeaktivist som rör sig mellan film, mode- och musikvärlden. Hon är känd som en av de mest inflytelserika stylisterna och kostymörerna i branschen, och har samarbetat med bland annat Madonna, Beyoncé, Lady Gaga och Rihanna. OMEDELBAR ger en inblick i Beas magiska värld och uppmuntrar alla att tro på sin egen förmåga.

– B WHO YOU ARE handlar om att omfamna sig själv, oavsett vad alla andra tycker. Det handlar om individualitet och kreativitet – två viktiga hörnstenar i OMEDELBAR, säger Bea Åkerlund.

Inför lanseringen av OMEDELBAR släpps ett bild- och filmmaterial där Bea Åkerlund själv, tillsammans med sin make regissören Jonas Åkerlund har varit ledande i den kreativa processen för att förmedla Beas vision för OMEDELBAR.

Premiär OMEDELBAR tillfällig kollektion: 9 mars 2018
Läs mer: OMEDELBAR pressmaterial
Kontakt: Tina Björeman, 0733-47 11 70, press.sto@ikea.com


Ladda ner högupplösta pressbilder genom att klicka på respektive bild i galleriet nedan. Ange ”Foto: IKEA” som bildbyline i direkt anslutning till bilden och/eller produktinformation med hänvisning till IKEA. Vid digital publicering hänvisa till www.IKEA.se/OMEDELBAR #BEAforIKEA #IKEA #OMEDELBAR #BeaÅkerlund

 

Filmer. Fler finns längre ner i pressrummet.

Miljöbilder. För priser och produktinfo se OMEDELBAR pressmaterial

 

OMEDELBAR produktfilmer.

Fler miljöbilder.
Produktinfo och priser se OMEDELBAR pressmaterial

Senaste inläggen