Nu kan du röststyra IKEA Smart belysning med Apple Home app


Tidigare under året har IKEA presenterat möjligheten till att röststyra sin smarta IKEA-belysning med hjälp av andra produkter på marknaden. Från och med idag, den 1 november, går det även att röststyra IKEA Smart belysning med Apple Home-app.

IKEA jobbar intensivt för att göra smarta hemprodukter lätta att använda, med hög kvalité till överkomliga priser för de många människorna. Med målsättningen att de uppkopplade IKEA-produkterna ska fungera ihop med andra produkter på marknaden är nu IKEA Smart belysning kompatibel med Apple Home.

– Vi är otroligt glada över att kunna meddela att vi nu är kompatibla med Apples Home-app. Våra utvecklare har jobbat hårt för att våra smarta belysningsprodukter ska fungera ihop med andra på marknaden, och vi har nu tagit nästa steg i arbetet med att addera funktionalitet till vårt system, säger Björn Block, affärsledare för IKEA Home Smart.

Under hösten har det skett en programvaruuppdatering av TRÅDFRI gateway, vilket gör att olika enheter nu kan fungera tillsammans med IKEA Smart belysning. Den nya programvaruuppdateringen för TRÅDFRI möjliggör integration med understödda enheter från Apple. Under kommande månader kommer ytterligare kompatibilitet med andra produkter på marknaden, närmast ligger Google Assistant. För marknaderna Storbritannien, Tyskland och USA blir IKEA Smart belysning även kompatibel med Amazon Alexa från och med den 1 november 2017.

Belysning har inte bara en funktionell aspekt i vardagen utan är också stämningsskapande. Små förändringar av belysningen kan ha stor påverkan på människors välbefinnande. Smarta belysningsprodukter från IKEA gör detta möjligt eftersom det är enkelt att skräddarsy belysningen hemma – till ett överkomligt pris.

– Det här är bara början. Inom några år kommer kontinuerliga uppdateringar och nyhetslanseringar att göra det möjligt för allt fler att bygga ut sina smarta hemlösningar med olika funktioner i vårt heminredningserbjudande, säger Björn Block.

Senaste inläggen