NORRHASSEL fotografier – augusti 2018

NORRHASSEL bilder i begränsad upplaga är resultatet av vårt samarbete med det ikoniska kameramärket Hasselblad. Fotograferna bakom de åtta motiven har alla vunnit Hasselblad Masters, en av världens mest prestigefyllda fotografiska tävlingar – både för yrkesfotografer och innovativa amatörer. 

För IKEA är NORRHASSEL en del av en större resa. Den handlar om att göra konst mer demokratisk genom överkomliga priser.

– Med NORRHASSEL vill både IKEA och Hasselblad inspirera människor till att fortsätta avbilda världen, och samtidigt erbjuda fantastiska fotografier till alla som vill göra sitt hem unikt, säger Marcus Engman, designchef på IKEA.

Fotograferna i NORRHASSEL är Dmitry Ageev, Lars van de Goor, Bára Prášilová, Ali Rajabi, Tom D. Jones, Joachim Schmeisser och Stockholmsbaserade Hans Strand. Formaten är liggande 91×61 cm, stående 61×91 cm samt kvadratisk 91×91 cm.

Läs mer: NORRHASSEL pressmaterial

Säljstart: augusti 2018. Säljs i begränsad upplaga på 17 IKEA varuhus i Sverige, ej Gävle, Örebro, Jönköping och ikea.se.
Kontakt: press.sto@ikea.com
Bildbyline: www.IKEA.se/NORRHASSEL
#IKEA #IKEANORRHASSEL #IKEAHASSELBLAD

Produktbilder.

Bilder av tre fotografer.

Hans Strand – Naturens bräcklighet. ”Min bild handlar om naturens bräcklighet. En flock fåglar flyger längs en vild kustremsa, men frågan är: hur länge till kommer sådana scener och bilder vara möjliga att bevittna? Allt mitt arbete, och alla mina bilder handlar i slutänden om min kärlek till naturen”, Hans Strand, fotograf – 2008 Hasselblad Master i Natur/Landskap.

Bara Prasilova – En fläkt av humor. ”Jag tycker att mycket av mitt arbete är kul eller har humor … Det finns ofta mycket färg, men det är ett sätt att balansera ämnen som är allvarliga eller tuffa. Jag närmar mig dåliga saker i livet genom humor. Det är så jag hanterar dem”, Bára Prášilová, fotograf – 2014 Hasselblad Master i Mode/Skönhet.

Ali Rajabi – Mörker och ljus. ”Jag gillar att ta bilder tidigt på morgonen eller sent på kvällen för att få de hårda skuggorna. Jag tror att mörker leder till ljus. Du kan inte ha det ena utan det andra. Jag tror på att du måste passera mörker för att för att finna ljuset. på mörkret för att du måste gå igenom det för att ljuset ska vara”, Ali Rajabi, fotograf – 2016 Hasselblad Master i Street/Urban.


Filmer.
Möt tre av fotograferna på olika platser i världen, Island, Prag och New York.

Senaste inläggen