Fortsättning"/>

LYSKRAFT – augusti 2018

I samarbete med holländska designduon Scholten & Baijings vill IKEA hylla kreativiteten, nyfikenheten och den ständigt växande DIY-rörelsen. Resultatet är LYSKRAFT – hackade produkter och tillbehör till IKEA klassikerna KLIPPAN och POÄNG – alla på tillfälligt besök i varuhusen under hösten.

– Hacks och DIY är trender som bara fortsätter växa. Fler och fler människor tar kreativiten i egna händer och älskar att återskapa och förnya. Och det gör vi på IKEA också. De som gör hacks är en stor inspirationskälla för oss och med LYSKRAFT produkter känner vi att det är dags att visa att vi har inspirerats av dem, säger Michael Nikolic, kreativ ledare på IKEA.

Scholten & Baijings har formgivit två soffklädslar i en ny typ av kviltteknik samt vackert designade ben som passar till både KLIPPAN soffa och IKEAs sängar. Till POÄNG har de tagit fram fåtöljer i tre nya färgställningar med kviltade plymåer i tonade mönster. Duon har även formgivit dricksglas, skål, servetter och brickor.

LYSKRAFT produkter är formgivna med skarpt öga för detaljer. På närmare håll avslöjar möbelklädslarna en överraskande färg- och detaljrikedom. Det starka grafiska uttrycket som Scholten & Baijings skapat, löper som en röd tråd genom LYSKRAFT produkter och skänker våra älskade IKEA klassiker en modern inramning.

Se kollektionsfilmen

Säljstart: augusti 2018, i begränsad upplaga på alla IKEA varuhus i Sverige.
Ej på IKEA.se.

Kontakt:
press.sto@ikea.com
Bildbyline: Foto: IKEA
#IKEALYSKRAFT #LYSKRAFT #IKEA  #Scholten&Baijings


Miljöbilder:


Frilagda bilder och produktinfo:
För mer information kontakta press.sto@ikea.com

 

Senaste inläggen

Nyheter augusti 2019

IKEA nystartar hösten i regnbågens färger med geometriska former, kontrasterande material och uttrycksfulla mönster. Bland nyheterna finns smarta och genomtänkta inredningslösningar med funktioner för vardagslivets alla nödvändigheter. NIKKEBY är en unik och flexibel möbel med perforerad yta som tar hand … Fortsättning

> Läs mer