IKEAs kökspop-up öppnar 1 september

Nu är det klart att IKEAs mest citynära köksavdelning öppnar den första fredagen i september. Femton heminredningsexperter, sju visningskök för olika livssituationer, flertalet planeringsstationer samt en yta för co-creation står då redo för planering av kök mitt i Stockholm. Tidsbokningen öppnar på hemsidan i mitten av augusti.

Just nu pågår full aktivitet av final planering och uppbyggnad på Regeringsgatan 65. Den tillfälliga köksbutiken kommer att visa sju kök, bland annat det senaste tillskottet KUNGSBACKA i matt antracit som är tillverkat av återvunna PET-flaskor och återvunnet trä. Varje kök som kommer att visas har en bakgrundshistoria utifrån var, hur och på vilket sätt människor i och omkring Stockholm lever sina liv. Utöver visningsköken kommer sortimentet av luckor, knoppar, bänkskivor visas – allt för att kunderna ska kunna skapa ett snyggt, funktionellt och personligt kök.

På plats kommer det att finnas femton IKEA medarbetare med högt engagemang och stor insikt om stockholmarnas hem och behov. All försäljning sker online och utöver kök är IKEA.se-sortimentet, cirka 8500 produkter, tillgängligt för rådgivning och beställning.

– Våra kunder ska känna att IKEA är nära och kunna handla var, hur och när de vill och vår onlineförsäljning växer starkast i Stockholm. Genom undersökningar vet vi att våra medarbetare tillför mycket värde i processen genom att inspirera och ge råd. Pop-up:en knyter ihop e-handeln med det personliga mötet och vi är spända på att se hur det tas emot, säger Peter Nilsson, Customer Experience Manager, IKEA Sverige.

Öppettiderna är samma som Mood Stockholm, vardagar 10-20, lördagar 10-18, söndagar 11-17. Kunderna kommer att kunna planera kök genom att boka tid eller droppa in och tidsbokningen öppnar på hemsidan i mitten av augusti.

– Vi ser fram emot den första september då vi kan erbjuda människor som rör sig i Stockholm city möjligheten att planera och köpa kök. När vi öppnade IKEA Enebyängen för ett år sedan var första månadens köksplaneringstider uppbokade flera veckor före vi slog upp dörrarna. Vi hoppas på samma tryck i vår pop-up, avslutar Peter Nilsson.

Fakta IKEA Kök – en tillfällig köksbutik i centrala Stockholm

  • Öppnar 1 september, håller öppet i cirka sex månader
  • Inspiration, köksplanering och köp av IKEA METOD med hemleverans
  • Hela sortimentet på IKEA.se tillgängligt för beställning med hemleverans
  • 355 kvadratmeter kommersiell yta
  • Inga returer av produkter eller möjlighet att ta med sig produkter direkt
  • Del av MOOD-kvarteret med adress Regeringsgatan 65
  • Fastighetsägare och hyresvärd är AMF Fastigheter

För mer information, vänligen kontakta:Anna Pilkrona Godden, pressansvarig IKEA koncernen i Sverige, 0723-52 79 54, anna.pilkrona.godden@ikea.com
Läs mer på www.ikea.se/popup-kök

Senaste inläggen