IKEAs köksbutik i Stockholm expanderar

IKEA har hittat ett format för storstadsmänniskan – nu utökas köksbutiken på Regeringsgatan i Stockholm med sex nya visningskök och lika många planeringsstationer.

– IKEA Kök är en succé, vi har verkligen träffat rätt och kunnat möta en stor efterfrågan. Nu är butiken hundra kvadratmeter större och vi kan ta emot ännu fler kunder i farten, säger Freddy Johansson, utvecklingsansvarig för IKEA i Stockholm.

IKEA Kök innehåller nu 13 unika visningskök och 12 planeringsstationer.Butiken kombinerar kökssortimentet med serviceerbjudandet och kompetensen hos IKEAs köksspecialister, i en miljö där många människor rör sig i sin vardag. Kunderna kommer förbi till och från jobbet, på lunchen eller under en tur på stan. I drygt ett år har IKEA Kök varit öppen och lärdomarna kring att driva butik i city har varit många.

– Förändringstakten ska vara hög och kunderna ska känna att det händer saker i butiken. Vi använder nu fönstren mot gatan bättre, så att de senaste kollektionerna och nyheterna syns för de som passerar förbi. Utöver detta möter vi också nu ännu bättre de förväntningar som finns från de som bor på lite mindre yta, inne i stan, säger Freddy Johansson.

IKEA ser att kunderna har överraskats positivt av tillgängligheten, på kompetensen och bemötandet hos medarbetarna samt på kvaliteten och designen på köken samt det breda utbudet.

– Vi möter kunder vi inte annars hade mött, människor som inte övervägt IKEA tidigare. En del har till och med frågat om den här butiken har en specialkollektion av kök och blir överraskade när vi säger att det är IKEAs ordinarie kökssortiment, det visar på värdet för hela IKEA att butiken finns just där, avslutar Freddy Johansson.

Senaste inläggen