Fortsättning"/>

Skräddarsy ljuset med IKEA Smart belysning

På IKEA brinner vi för att göra livet hemma bättre, enklare och vackrare – vi vill lösa behov för många människor världen runt. IKEA Smart belysning är vårt nästa steg i satsningen på det smarta hemmet. Det första steget var trådlös laddning för mobiltelefoner. IKEA Smart belysning tar utvecklingen till nästa nivå.

I oktober 2016 har IKEA Smart belysning världspremiär i Sverige och på ytterligare tre pilotmarknader. Sortimentet består av smarta LED-lampor, LED-ljuspaneler och LED-ljusdörrar som gör det enkelt att anpassa ljuset efter livets många olika situationer. Se filmen om IKEA Smart belysning här!

Med inbyggd teknik för att dimra trådlöst och möjligheten att välja mellan tre färgtemperaturer – varmt sken (2200 K), varmvit (2700 K) och kallvit (4000 K) – erbjuder IKEA Smart belysning många olika typer av ljus från samma ljuskälla. Allt styrt via fjärrkontroll, och utan behov av nya eldragningar.

Fokus i produktutvecklingen har varit att ta fram prisvärda och lättinstallerade ljusprodukter som gör det enkelt att vara smart. Sortimentet omfattar TRÅDFRI LED-lampor med fjärrkontroll, FLOALT LED- ljuspaneler och SURTE och JORMLIEN LED-ljusdörrar för BESTÅ och METOD stommar.

Ljuset regleras med hjälp av TRÅDFRI fjärrkontroll som kan kopplas till sammanlagt tio smarta ljuskällor från IKEA. TRÅDFRI LED-lampa kan användas i alla armaturer med sockel i standardstorlek. Det är bara att byta ut den vanliga lampan mot en smart TRÅDFRI LED-lampa.  

I april 2017 växer IKEA Smart belysning sortimentet med fler produkter för det uppkopplade hemmet, till exempel möjligheten att styra och finjustera ljuset hemma med en app.

Läs hela pressmeddelandet här!

Kontakt: press.sto@ikea.com
Säljstart del 1: oktober 2016
Säljstart del 2: april 2017


Ladda ner högupplösta pressbilder genom att klicka på respektive bild i galleriet nedan. Ange ”Foto: IKEA” som bildbyline i direkt anslutning till bilden och/eller produktinformation med hänvisning till IKEA. #IKEA #IKEASMARTLIGHTNING #TRÅDFRI


IKEA Smart belysning pressbilder: 
 

IKEA Smart belysning gif:  
ikea-smart-lighting-oct-2016-lvr-gif

 

ikea-smart-lighting-oct-2016-kitchen-gif

 

 

IKEA smart belysning film – Så funkar det

Ljus handlar faktiskt mer om känslor än något annat. Små förändringar av belysningen hemma och på arbetsplatsen kan ha stor effekt på både välbefinnande och vår intellektuella förmåga. Forskning visar att det är en tydlig skillnad mellan kall och varm belysning. Kallt ljus är bättre för inlärning och varmt ljus är bättre för avkoppling.

 

 

 

 

 

 

 

Senaste inläggen

Nyheter augusti 2019

IKEA nystartar hösten i regnbågens färger med geometriska former, kontrasterande material och uttrycksfulla mönster. Bland nyheterna finns smarta och genomtänkta inredningslösningar med funktioner för vardagslivets alla nödvändigheter. NIKKEBY är en unik och flexibel möbel med perforerad yta som tar hand … Fortsättning

> Läs mer