Fortsättning"/>

Nyhet! IKEA 365+ matförvaringsserie

Varje år slängs massor av mat runt om i världen, ofta i onödan. Därför bestämde vi på IKEA oss för att bidra med det vi kan för att minska slöseriet och göra det enklare för människor att förvara och ta hand om sin mat hemma. IKEA 365+ matförvaringsserie är flexibla lådor och lock som går att kombinera som du vill och gör det lättare för dig att förvara, spara och ta med dig din mat. 

– Många tycker att det är lite krångligt att ta hand om sin mat och vi ville därför utveckla en serie för att göra det lättare. Det skulle vara enkla, flexibla och mångsidiga produkter som kan kombineras och användas på det sätt som passar varje hushåll, säger David Granath, produktutvecklare på IKEA, som arbetat med projektet.

– För att ta reda på mer kring matsvinnet i hemmen tog vi hjälp av en extern undersökningsbyrå och gjorde hembesök hos familjer i Frankrike, Kina, Ryssland och Tyskland, berättar David vidare. Intervjuer med familjerna visade att matförvaringens flöde måste vara enkel. Hela kedjan, från att råvarorna kommer hem till att maten ska tillagas, ätas, sparas och kanske bli en matlåda, ska hänga ihop. Det kan till exempel handla om att samma låda kan användas i flera led, bland annat genom att man bara byter lock. Det ska inte vara något onödigt extraarbete på vägen. Det måste vara enkelt att anpassa lådorna till olika behov. − Människor efterfrågade ett sammanhållet system för matförvaring. Inte krångliga specialprylar, utan enkla och begripliga produkter som går att använda ofta och efter eget huvud, säger David Granath.

Undersökningsresultaten tillsammans med våra kunskaper kring livet i köket blev till IKEA 365+ matförvaringsserie – lådor och lock i olika material och storlekar som går att kombinera. Lockens olika egenskaper skapar mängder av olika användningsområden. Med IKEA 365+ kan du tillaga och servera maten för att sedan spara och värma resterna i en och samma matlåda. Flexibiliteten i produkterna hjälper oss att minska matsvinnet men spar även tid, utrymme, vatten och disk.

Lådor med lock är första steget i lanseringen med premiär under våren 2018. I höst kompletteras serien med bland annat matlådor, lunchväskor, vattenflaskor samt fler modeller av lådor.

Läs mer om serien här: ikea.se/365matforvaring

Högupplösta bilder:
Ladda ner högupplösta pressbilder genom att klicka på respektive bild i galleriet nedan.

Bildbyline print: Foto: IKEA
Bildbyline digitalt: ikea.se/365matforvaring

 

IKEA 365+ låda i ugnsfast glas. Kan användas som ugns-/serveringsform och drar inte till sig lukt eller missfärgas av tomatsås etc., vilket gör matlådorna lätta att hålla rena. De genomskinliga burkarna gör det enkelt att hitta det du söker både i kylen, frysen och skafferiet och självklart är de stapelbara.

IKEA 365+ låda i plast. Gjord av tålig plast som behåller sin form, även om du klämmer ner den i väskan eller ryggsäcken. Flera tomma matlådor kan staplas i varandra för att spara plats i skåpet när de inte används. De tål mikrovågsugn, frys och maskindisk. Propenplast. Ingen BPA (Bisphenol A) tillsatt.

IKEA 365+ lock i bambu. Locket kan användas som underlägg och tål temperaturer upp till 100°C. Locken är tättsittande vilket håller maten fräsch och bevarar dofter och smak.

IKEA 365+ lock i silikon. Locket är vakuumtätt när du placerat det på en matlåda och håller därför maten fräsch längre och bevarar både kyla och värme. Locket kan även användas som skvättskydd i ugnen och mikrovågsugnen. Det tål maskindisk och är ett bra alternativ till förbrukningsmaterial som plast- och aluminiumfolie.

IKEA 365+ snäpplock i plast. Gör matlådan aromtät, så att maten du förvarar håller sig fräsch länge. Locket är säkert mot läckage och frysskador, vilket gör den idealisk för att transportera mat och frysa in rester. Det är även genomskinligt vilket gör att du ser vad du förvarar.

 

Senaste inläggen