IKEA lanserar smakrika nyheter på årets julbord

På torsdagen den 16 november öppnas portarna till årets julbord på IKEA. I år bjuder varuhusen på klassiska rätter och nya moderna delikatesser för alla smaklökar skapade med extra mycket omsorg och kärlek. Julbordet serveras varje dag från den 16 november fram till den 23 december.

Årets IKEA julbord bjuder på välkomponerade smakupplevelser som har tagits fram med extra mycket omtanke. Traditionella svenska julbordsklassiker möter nyskapande rätter i form av bland annat senapsgravad tofu, rödbetsnuggets och marinerade kycklingvingar. Likt förra året serveras enbart kött med svenskt ursprung, ägg från frigående svenska höns som vistas inomhus och all fisk och skaldjur är MSC och ASC-certifierad*.

– Vi har lagt mycket omsorg på att ta fram råvaror och ingredienser av hög kvalitet som är hållbart producerad och med ett svenskt ursprung. I år har julbordet fått lite extra kärlek och skapats för att passa alla smaklökar. Vi är stolta över att kunna föra vår svenska mattradition vidare till ett pris många har råd med, säger Marie Gustavsson, kommersiell chef IKEA Food i Sverige.

I år lyfter IKEA fram sina egna medarbetare som skapare av årets julbord. Jens Thunström med medarbetare har bidragit med engagemang, uppfinningsrikedom och matglädje till årets julbord.

Julbordet serveras på samtliga svenska IKEA varuhus varje dag mellan den 19 november och den 23 december, klockslag finns på varuhusets lokala hemsida. Priset är 149 kronor för IKEA FAMILY medlemmar (ordinarie pris 229 kr). Barn upp till 13 år äter för 29 kr. Julbordets rätter, råvaror och annan matnyttig information finns på www.IKEA.se/restaurang

*ASC- och MSC certifieringsprogram är globalt erkända som världens mest trovärdiga och vetenskapligt grundade standarder. 

Senaste inläggen