Fortsättning"/>

IKEA lanserar app för trådlös ljusstyrning

Den 31 mars tar IKEA nästa steg i satsningen på det smarta hemmet. Med TRÅDFRI app är det möjligt att styra belysningen hemma med smartphone eller surfplatta. Appen är det senaste tillskottet i IKEA sortimentet för smart belysning med lösningar för trådlös dimning, byte mellan varmt och kallt ljus samt skräddarsydd och personlig belysning.

Med smart belysning kan kunderna anpassa sin belysning efter aktivitet, och enkelt skapa olika stämningar med hjälp av ljus. Tekniken har funnits i några år, men har ännu inte nått ut till de många människorna än

– Våra undersökningar visade att den befintliga tekniken upplevdes som för dyr och svår att förstå sig på. Med detta i åtanke ville vi göra våra smarta belysningslösningar lätta att använda och till ett pris som många har råd med, säger Björn Block, sortimentschef för belysning och IKEA Home Smart.

I oktober 2016 smyglanserade IKEA ett sortiment av smarta LED-lampor, ljuspaneler och ljusdörrar på fyra testmarknader, där Sverige var ett av länderna.

– Från och med den 31 mars kan vi erbjuda ett komplett sortiment av smarta belysningsprodukter som gör det enklare än någonsin att skräddarsy ljuset hemma. Det gäller trådlösa dimrar, en rörelsesensor, en gateway och en app, säger Marie Härder, säljledare för belysning IKEA koncernen i Sverige.

Med nya TRÅDFRI app är det möjligt att välja ett slags ljus för tidiga morgnar, ett annat för sena kvällar och ett tredje när du lagar mat eller arbetar hemma. Tre förinställda ljuslägen följer med appen, och det är även lätt att skapa egna.

– Precis som i våra andra smarta belysningsprodukter har vi ansträngt oss för att göra appen så enkel och lättanvänd som möjligt, säger Björn Block.

Smart belysning från IKEA är en Plug & Play-lösning vilket innebär att varken ny eldragning eller elektriker behövs. Allt som krävs är att man ersätter en ljuskälla med en smart TRÅDFRI LED-lampa.

Smart belysning är en del av IKEA Home Smart, ett projekt som startade med lanseringen av trådlösa laddningsprodukter för mobiltelefoner 2015. IKEA ser stor affärspotential i smarta hem. Under de kommande åren planerar vi att lansera fler produkter som gör att man kan bygga ut sin lösning för ett smart och uppkopplat hem.

–  IKEA Home Smart handlar inte om prylar. Det handlar om att göra hela produktsortimentet mer funktionellt genom att integrera teknik i vårt heminredningsutbud, säger Marie Härder.

I vårt smarta belysningssortiment ingår:

TRÅDFRI LED-lampa och fjärrkontroll, TRÅDFRI gatewaykit och app, TRÅDFRI rörelsesensorkit, flera dimmerkit, FLOALT LED ljuspaneler samt SURTE och JORMLIEN LED ljusdörrar för BESTÅ förvaring och METOD köksluckor.

Senaste inläggen

Höstens IKEA-katalog

Hämta kraft i en säng med komfort perfekt anpassad för dig och upptäck hur en ergonomisk kudde kan förbättra din sömn. Med skräddarsydd förvaring avlastar du sinnet och får mer tid för välgörande återhämtning. Höstens IKEA-katalog inspirerar till en nystart … Fortsättning

> Läs mer