IKEA i samarbete med modeaktivisten Bea Åkerlund

IKEA har inlett ett samarbete med modeaktivisten och stylisten Bea Åkerlund för att tillsammans skapa en inredningskollektion som andas mod och originalitet – precis som Bea själv. OMEDELBAR tillfällig kollektion har Sverigepremiär den 9 mars 2018.

Hemmet är en plats där vi kan uttrycka våra passioner och visa vilka vi är. Det var utgångspunkten för samarbetet mellan IKEA och den svenska modeaktivisten och stylisten Bea Åkerlund. På IKEA ville vi utforska hur erfarenheten av två decenniers arbete med stilikoner som Madonna, Beyoncé och Lady Gaga skulle kunna utvecklas till produkter för hemmet.

– Med OMEDELBAR kollektion hyllar vi individualiteten och uppmuntrar unga människor att gå sin egen väg. Bea är en fantastisk förebild och ett bevis på att en orädd attityd och hårt arbete kan ta dig dit du vill. Att klä upp både sig själv och sitt hem ska vara kul, och precis som med modeaccessoarer kan några få utmärkande inredningsdetaljer förstärka eller lyfta en look. Kollektionen ger oss en glimt av Beas spännande värld, säger Karin Gustavsson, kreativ ledare IKEA of Sweden.

OMEDELBAR kollektion bjuder på både lekfulla och uppseendeväckande produkter som utmanar konventionerna – less is not more i detta samarbete.

– Att jag har fått chansen att skapa en kollektion tillsammans med IKEA, och dela min vision med världen är en dröm som nu blir sann. Jag är en person som dras till både högt och lågt. Att skapa produkter som blir tillgängliga för många är helt fantastiskt, säger Bea Åkerlund.

Bea Åkerlund är kostymör och stylist som jobbar både inom film-, mode- och musikindustrin. Hon är baserad i Los Angeles, USA och hennes kreationer har under åren använts av ett flertal välkända celebriteter.

Kontakt:
Press.sto@ikea.com
Tina Björeman, pressansvarig IKEA Sverige, 0733-47 11 70

 

Senaste inläggen