FÖREMÅL av Per B Sundberg – 7 september 2018

FÖREMÅL är en samling fina, fula och helt förtjusande produkter för hemmet. Tillsammans med konstnären Per B Sundberg har vi utforskat en lekfull och maximalistisk sida av svensk design. FÖREMÅL finns på tillfälligt besök från 7 september och säljs på 16 IKEA varuhus i Sverige.

Per B Sundberg är en av Sveriges mest kända glas- och keramikkonstnärer. Hans punkiga tillvägagångssätt präglas av humor men också av ett drivet hantverk. För IKEA har han skapat en unik samling utropstecken.

– Gränsen mellan fint och fult, det är där jag befinner mig. Och där vill jag vara med FÖREMÅL. Som konstnär har jag alltid arbetat hantverksmässigt, på ett intuitivt sätt som drivs av upptäckarlust. Mina verk har ofta en funktion, de är ett slags vardagsföremål som överraskar, säger Per B Sundberg.

Han beskriver sina verk som frodiga, lite grova och burleska. De baseras på folklore och är lätta att förstå. För IKEA är samarbetet en möjlighet att kunna erbjuda sina kunder något helt unikt.

– FÖREMÅL ger en inblick i Per B Sundbergs tankevärld, han vidgar våra vyer och skapar ett kalejdoskop av nya mönster och uttryck. Om du har köpt en Per B Sundberg får du något med dig hem att uppskatta och lämna vidare till kommande generationer, säger Nike Karlsson, kreativ ledare IKEA of Sweden.

FÖREMÅL säljs i begränsad upplaga och består av prydnadsföremål, inredningsdetaljer och mönstrade textilier. Flera av dem bär Per B Sundbergs signatur och 13 av dem kommer i presentaskar med mönster av konstnären.

Läs mer: FÖREMÅL pressmaterial

Säljstart: 7 september 2018, begränsad upplaga på 16 IKEA varuhus, ej Linköping, Örebro, Gävle och Haparanda Tornio. Ej på ikea.se
Kontakt: press.sto@ikea.com, Tina Björeman: 0733-47 11 70

Bildbyline print: Foto: IKEA
Bildbyline digital: www.IKEA.se/FÖREMÅL
#IKEAFÖREMÅL #Prettyuglylovely #IKEA  #PerBSundberg

Miljöbilder:
Priser och produktinfo: FÖEMÅL pressmaterial

FÖREMÅL bok:

Den 1 oktober släpper IKEA en bok om Per B Sundbergs liv och konstnärskap. Det är den fjärde boken i serien om svenska formgivare, efter 10-gruppen, Olle Eksell och Ingegerd Råman. 192 sidor. I dag arbetar Per B Sundberg som fri konstnär, och har ställt ut på gallerier, museer och konstmässor i Sverige och internationellt. Han har tidigare arbetat som designer vid Orrefors glasbruk och som professor i glas vid Konstfack i Stockholm.


Produktbilder:

Perfekta presenter:

 

Senaste inläggen