Designglada favoriter från 70- och 80-talen

I oktober kommer fler klassiker som hyllar 75 år av nära samarbete mellan IKEA och svenska folket. Den här gången från de designglada 70- och 80-talen. Det är lekfullt, och färgstarkt, det är glas och metall. Framför allt är det värt att återse och håller än, tycker vi. Produkterna finns i begränsad upplaga och har premiär i varuhusen den 5 oktober.

FÄRGSTARK textilier i skarpa signalfärger och geometriska mönster är några av produkterna vi återser. JÄRPEN fåtölj, en bekväm sittmöbel i stålkonstruktion av Niels Gammelgaard är en annan favorit som kommer igen – nu under namnet RÅARNE. 1980 lanserades KLIPPAN soffa – samma år som vi utropade vardagsrummet åt barnen. Tanken var att soffan skulle tåla lek, ha ett lågt pris och passa in nästan överallt. Som en del i 75-årsfirandet lanserar vi en ny fluffig, färgglad och slitstark klädsel till KLIPPAN och laddar för minst lika många år till. Se mer i pressmaterialet.

Säljstart:
På tillfälligt besök i alla varuhus i Sverige. Ej IKEA.se. Begränsad upplaga.
50-60-tal: 9 augusti 2018 pressrummet
70-80-tal: 5 oktober 2018 pressmaterial
90-00-tal: 7 december 2018 (pressrelease nov)

Bildbyline print: Foto: IKEA
Bildbyline digitalt: ikea.se/IKEA75
#IKEA75
Kontakt: press.sto@ikea.com


Rörliga bilder

Miljöbilder
Ladda ner högupplösta pressbilder genom att klicka på respektive länk i galleriet nedan. För produktinfo och priser se pressmaterialet

Siluettbilder

Frilagda bilder

Senaste inläggen