Fortsättning"/>

DELAKTIG av Tom Dixon, 9 februari 2018

IKEA och Tom Dixon har gått samman för att utmana konventioner inom möbelbranschen på ett sätt som aldrig gjorts tidigare. Resultatet? Ett nytt förhållningssätt till soffan och hur vi möblerar våra hem. Möt DELAKTIG: en öppen ”plattform för livet” som välkomnar alla att göra den helt till sin egen. Premiär: 9 februari 2018.

Han hoppade av skolan, spelade bas i bandet ”Funkapolitan”, lärde sig själv att svetsa och så småningom även att producera möbler. Tom Dixon har aldrig varit en person som tänker innanför boxen – en påtaglig egenskap som både han och IKEA delar. För DELAKTIG var det inte likheterna som gjorde partnerskapet till en succé, utan snarare kombinationen av olikheter.

– Gräset är alltid grönare på andra sidan. Jag tittar på IKEA och tänker: Om jag bara hade deras utvecklingsavdelning, deras distribution, deras volymer. Och de tänker förmodligen: Om vi bara vore mindre skulle allt gå så mycket enklare och snabbare. Jag tror att i ett samarbete behöver det finnas en ömsesidig fascination, säger Tom Dixon.

DELAKTIG tar avstamp i en samtid där mindre boytor, många parallella aktiviteter och nya sätt att umgås med teknikens hjälp påverkar människors liv och vardag. Tillsammans ville IKEA och Tom Dixon utforska vad det innebär för design av soffor och sittmöbler.

– Tanken i DELAKTIG projektet är faktiskt inte att skapa en produkt. Det är att skapa en plattform för andra människors kreativitet, säger Marcus Engman, designchef IKEA of Sweden.

Den dynamiska duon IKEA och Tom Dixon har också formgivit tillbehör som kompletterar DELAKTIG plattform. Tillbehören kan kombineras på flera sätt för att matcha olika uttryck, aktiviteter och livsstilar. Läs mer om DELAKTIG och hela intervjun med Tom Dixon i pressmaterialet

Säljstart: 9 februari 2018, säljperiod 2 år
Kontakt: Tina Björeman, 0733-47 11 70, press.sto@ikea.com
Embargodatum för publicering: 6 december 2017

Ladda ner högupplösta pressbilder genom att klicka på respektive bild i gallerierna nedan. Fotobyline print: ”Foto: IKEA” Digital fotobyline: www.ikea.se/DELAKTIG #DELAKTIG #IKEA #IKEATomDixon #TomDixon


Film, mp4
:
Embargodatum för delning: 6 december 2017

Animationer, gif:
Embargodatum för publicering: 6 december 2017

DELAKTIG miljöbilder:
Se pressmaterial för produktinfo och priser.
Embargodatum för publicering: 6 december 2017


DELAKTIG produktbilder:
Se pressmaterial för produktinfo och priser.
Embargodatum för publicering: 6 december 2017

 

Senaste inläggen

Höstens IKEA-katalog

Hämta kraft i en säng med komfort perfekt anpassad för dig och upptäck hur en ergonomisk kudde kan förbättra din sömn. Med skräddarsydd förvaring avlastar du sinnet och får mer tid för välgörande återhämtning. Höstens IKEA-katalog inspirerar till en nystart … Fortsättning

> Läs mer