Byggstart för IKEA Kållereds nya hem

Idag startas bygget av nya varuhuset. Fokus är ett mer tillgängligt varuhus för de många människorna i Västsverige, nya sätt att erbjuda fantastisk inspiration, lösningar och kompetens för livet hemma. IKEA Kållereds nya hem är ett gigantiskt handelsprojekt – ett omfattande arbete som startar nu.

– Det känns fantastiskt att IKEA Kållered ska få flytta in ett nytt hem, det här är en stor satsning för oss. Vi siktar mot ännu bättre upplevelser med mer inspiration för livet hemma. Våra kunder ska ännu enklare och smidigare att få råd, tips och inte minst kunna handla och få de platta paketen hem till sig på det sätt man önskar, säger Anna Bryngelsson, varuhuschef IKEA Kållered.

IKEA-koncernen satsar 50 miljoner i infrastruktur i och omkring Kålleredsmotet.

– IKEA Kållered har funnits i 46 år och vi tar emot över två miljoner kunder per år. Vi vill att fler av dessa ska välja annat sätt än bil för att komma hit och är därför extra glada för att vi kommer ha en direkt koppling mellan kollektivtrafik och varuhusentré som bland annat ska inspirera till detta avslutar Anna Bryngelsson, varuhuschef IKEA Kållered.

Varuhuset kommer att bli 37 000 kvadratmeter stort och under produktion är det stort fokus på hållbarhet.

– Vi på Peab är glada över att bygga IKEA Kållereds nya hem, som utöver modern byggteknik har starkt hållbarhetstänk med sikte på en BREEAM-certifiering. Vi kommer fokusera på logistik och att trafiken till och från arbetsplatsen ska utgöra så lite störning som möjligt för kunder och medarbetare till det befintliga IKEA-varuhuset, säger Susanne Lundberg, arbetschef på Peab.

– För Mölndals stad så är nya IKEA Kållered ytterligare ett bevis på att Mölndal växer. Vi är glada för denna satsning, inte minst att det kommer bli enklare att ta sig till det nya varuhuset med buss, tåg och cykel säger Marie Östh Karlsson, Kommunstyrelsens ordförande, Mölndals stad.

IKEA Kållered har 400 IKEA-medarbetare idag och varuhuset kommer att vara öppet med full verksamhet ända till det nya öppnar. Projektet har olika faser och nästa steg för IKEA är fortsatt arbete inför markarbete och parkering runt omkring varuhuset.

Bilder från ”första spadtaget” med varhuschef Anna Bryngelsson med flera idag fredag den 27 april kommer publiceras på twitter.com/IKEASverige under eventet samt laddas upp på MyNewsdesk senast 14.30.

För mer information kontakta: Anna Pilkrona Godden, kommunikationsansvarig expansion och affärsutveckling, IKEA Sverige, 0723-52 79 54, anna.pilkrona.godden@ikea.com

Senaste inläggen