ART EVENT 2017 tillfällig kollektion, 7 april 2017

Konst för alla! I ART EVENT 2017 samlas hyllade konstnärer från olika delar av världen. Tillsammans har de skapat en livfull och varierad kollektion baserad på konsten att teckna och viljan att göra bra konst tillgänglig för många.

”Att teckna för hand är en konstform som påminner om vad det innebär att vara människa i en värld som drivs av snabb teknik och digital utveckling. De här teckningarna är fulla av sinnlighet och taktilitet, det är nästan som att konstnären lämnat sitt fingeravtryck på papprets yta”, säger Henrik Most, kreativ ledare IKEA.

De 12 verken i ART EVENT 2017 förmedlar en mångfald av personliga uttryck och berättelser där några berör kultur- och samhällsfrågor, medan andra reflekterar över livet och tillvaron. Teckningarna har med stor omsorg omvandlats till affischer i begränsad upplaga med motiv som tryckts på tjockt matt papper med taktil yta. Priset per affisch är 99:-/st. Läs mer om konstnärerna och deras verk i pressmaterialet.

Premiär ART EVENT 2017 tillfällig kollektion: 7 april 2017
Säljs på både IKEA och www.ikea.se
Vid digital publicering vänligen hänvisa till: www.ikea.se/artevent2017

 

 

Ladda ner högupplösta pressbilder genom att klicka på respektive bild i galleriet nedan. Vid publicering, digitalt eller för print, hänvisa till www.ikea.se/artevent2017 i direkt anslutning till bilden. #IKEA #artevent2017

Motiv:

 

Självporträtt konstnärer:

Miljö:

Senaste inläggen