Årets IKEA julbord bjuder på miljömärkt fisk och skaldjur

Sveriges största julbord kännetecknas i år av hållbarhet – alla fisk- och skaldjursrätter kommer från ansvarsfulla odlingar med certifieringen ASC och MSC*. På julbordet serveras varje dag vällagade rätter med råvaror av hög kvalitet. Premiär är 19 november på alla IKEA varuhus runt om i landet.

I år samsas svenska klassiker med nyheter i form av Kiviks äpple- och currysill, en fräsch grönkålssallad och de populära grönsaksbullarna som lanserades tidigare i år. IKEA arbetar vidare med att erbjuda ett bredare sortiment av mer hälsosam och mer hållbar mat till bra priser. Utöver miljömärkt fisk och skaldjur är smöret ekologiskt och äggen är svenska och kommer från frigående höns som vistas inomhus.

– Nu är det jul igen och därmed dags för oss att duka upp årets julbord! En tradition med långa anor som vi givetvis värnar om på IKEA. I år har vi lagt extra mycket omsorg på råvaror och ingredienser av hög kvalitet och vi är extra stolta över att alla fisk- och skaldjursrätter är certifierade med ASC och MSC. Vi har kryddat allt på julbordet med lite extra kärlek, säger Jens Thunström och Jonas Paulsson, IKEA Food Sverige.

Julbordet serveras på samtliga svenska IKEA varuhus varje dag mellan den 19 november och den 23 december, klockslag finns på varuhusets lokala hemsida. Priset är 129 kronor för IKEA FAMILY medlemmar (ordinarie pris 229 kr). Barn upp till 13 år äter för 19 kr. Julbordets rätter, råvaror och annan matnyttig information finns på www.IKEA.se/restaurang

*ASC- och MSC certifieringsprogram är globalt erkända som världens mest trovärdiga, vetenskapligt grundade standarder för hållbart fångad och ansvarsfullt odlad fisk och skaldjur.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Emil Eriksson, presskontakt IKEA Sverige, 0728 – 86 55 57, emil.eriksson@ikea.com

Senaste inläggen

Höstens IKEA-katalog

Hämta kraft i en säng med komfort perfekt anpassad för dig och upptäck hur en ergonomisk kudde kan förbättra din sömn. Med skräddarsydd förvaring avlastar du sinnet och får mer tid för välgörande återhämtning. Höstens IKEA-katalog inspirerar till en nystart … Fortsättning

> Läs mer